Casa Natal de José Martí

Bewertung:

Hervorragendes

Geboorteplaats van José Martí, nationale held van Cuba, is een typisch koloniale stijl huis gelegen in de straat dan San Francisco de Paula.

José Martí: "de grootste Cubaanse" geboren in een bescheiden huis van Havana Paula straat, 28 januari 1853, de zoon van een Valenciaanse jonge man genaamd Mariano en Canarische Leonor Perez Cabrera, schreef poëzie en proza, domineert als geen metaforen en moeilijke bochten, met de diepste kennis van de taal met het gebruik van behaarde endecasílabos, met een gevoeligheid en toewijding voorspelde: "Als ik een atoom van het leven gelaten, zal proza ​​en vers licht bloeien."

Abdala, eenvoudige lijnen, The Ismaelillo en vrij vers zijn, onder andere, zonder afbreuk te doen aan hun essays, krantenartikelen, toespraken en geschreven in algemene werkzaamheden gebundeld in bijna 30 volumes van verschillende genres, in aanvulling op de uitstekende vertalingen uit het Engels en het Frans naar Spaans. Na het behalen van zijn diploma burgerlijk en kerkelijk recht, brieven en filosofie, in het kader van de wil om de dekolonisatie van hun land te bereiken, schrijft: De gevangenis model in Cuba en de Spaanse Republiek voor de Cubaanse revolutie, die het eiland zegt "de wet van zijn onherroepelijke wil, door de wet van de historische noodzaak, moet onafhankelijkheid te bereiken". Na enige tijd in Mexico en Guatemala, de koloniale autoriteiten hem in staat om terug te keren naar het eiland na de oorlog van 10 jaar in 1878 na een pardon voor 7 jaar op voorwaarde van het land te verlaten. Uw verblijf is relatief kort, het is uitgezet voor de tweede keer, marcheren naar de VS, waar de toegewijde tijd en energie om literaire intellectueel werk en is het schrijven van krantenartikelen in het Engels voor de Amerikaanse kranten, die wordt afgewisseld met de verschillende bureaus van Latijns-Amerikaanse kranten en zijn functies consul Uruguay, Paraguay en Argentinië. Zonder het verlaten van politieke activiteit brengt vooraanstaande separatisten van 68 overlevenden in een nieuwe nationale militaire strijd om een ​​echte republiek te vestigen. In dergelijke belangen diende de Cubaanse Revolutionaire Partij opgericht in Florida in 1892.

Op 28 januari 1925 opende het huis als een museum, dankzij de inspanningen van de journalist Arturo Carricarte, wat leidde met opmerkelijke wil, samen met een groep van Cubanen, een openbare strijd met het doel van het verzamelen en bewaren van voorwerpen en documenten Joseph Martí.
Vandaag is de straat waar de woning is gelegen heet Leonor Perez Cabrera, ter ere van de moeder van de beroemde patriot en een erfgoedinstelling is bekend in Cuba en internationaal, het ontvangen van een geschatte zestigduizend bezoekers per jaar.
Het werd uitgeroepen tot Nationaal Monument in 1949 van de Republiek Cuba.

Art: Building

Baujahr:1810

Adresse: Calle Leonor Pérez (Paula) Nro. 314, entre las calles Egido y Picota

Restaurants nach Zonen in {city}:

Telefon:+53 5378613778

Öffnungszeit:tue- sat 09:30 – 16:30 sun 09:30 – 13:00

Stil: Kolonial

Interessengebiet: Architektur, Literatur, Geschichte, Politik

Dienstleistungen: Museum, Shop

http://www.ohch.cu/museos/museo-casa-natal-jose-marti/

Empfohlene Ausstattung der Nähe zu Casa Natal de José Martí